Zpět

Schopni věci uskutečnit

Přidáno 15. 8. 2016
Ilustrační foto

Kraj je tu pro občany
Chcete rychle, pohodlně a bezpečně cestovat po silnicích i na železnici? Chcete mít zajištěnou kvalitní zdravotní péči na území celého kraje? Chcete, aby Vaše děti měly dobré vzdělání, se kterým se v životě uplatní? Chcete vytvořit bezpečné zázemí pro naše seniory a lidi v obtížné životní situaci? Toto vše a mnohé další má zajistit krajská samospráva. Schopnost kraje dobře zvládnout všechny zmíněné úkoly záleží především na lidech, kterým v těchto krajských volbách svěříte odpovědnost za řízení kraje. Právě v uvedených oblastech zůstává obsáhlý seznam nedořešených problémů, se kterými se bude muset nové zastupitelstvo velmi rychle vypořádat.

Stavíme na lidech, kteří obstáli
Naše Koalice pro Královéhradecký kraj (KDU-ČSL, HDK, VPM) vznikla před mnoha lety na základě osvědčené spolupráce konkrétních lidí, kteří si dokáží důvěřovat a jsou si vědomi i svého podílu odpovědnosti za dobré jméno své i našeho uskupení. Spojuje nás přesvědčení, že politika má být především prací v zájmu obecného dobra. Principu, který znali už staří Řekové a byl zakotven i v římském právu. Tuto naši názorovou shodu prověřila léta spolupráce na krajské i komunální úrovni. Mezi našimi kandidáty najdete místopředsedu vlády Pavla Bělobrádka, hradeckého primátora a lékaře Zdeňka Finka, proděkana farmaceutické fakulty Alexandra Hrabálka, úspěšné starosty, místostarosty, pedagogy z vysokých, středních i základních škol i další významné osobnosti z oblasti sociální práce, podnikání i kultury. Jsou to vesměs lidé, kteří odborně i lidsky obstáli. Právě v tom vidím největší sílu naší kandidátky. Nabízíme Vám tým, který je schopen rychle seškrtat seznam nedořešených problémů kraje.

Aby šly věci na svět
Často jsme svědky toho, že veřejná správa není schopna ve stanoveném čase dosáhnout konkrétních výsledků. Je ochromena strachem z odpovědnosti a z něho plynoucím alibismem a hlavně prosazováním skupinových či osobních zájmů na úkor daňových poplatníků. Stačí připomenout vlekoucí se přípravu dálnice a dalších staveb nezbytných pro zlepšování podmínek života v kraji. Již 25 let se účastním práce ve veřejné správě. Někdy na plný úvazek, někdy ve svém volném čase. Tato mnoholetá zkušenost mě přivedla k poznání, že nezbytným předpokladem úspěchu je vedle profesní odbornosti také poctivý úmysl. Ani dva policajti za každým jedním politikem či úředníkem efektivitu naší veřejné správy nezajistí. Naopak věci zdánlivě nemožné se někdy až překvapivě daří, pokud všichni, kdo na nich pracují, mají na mysli obecné dobro. Politika jako služba veřejnosti, chuť tvořit nové věci a odvaha poprat se s problémy jsou základní vlastností všech našich kandidátů. V tomto smyslu Vám za všechny naše kandidáty osobně ručím. Máme to v krvi a bez nás to lépe nepůjde.

Vladimír Derner
lídr Koalice pro Královéhradecký kraj (KDU-ČSL, HDK, VPM)