KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Monitoring 2016 Zastupitelé Koalice pro Královéhradecký kraj ostře kritizují výběrové řízení na dopravce
Zpět

Zastupitelé Koalice pro Královéhradecký kraj ostře kritizují výběrové řízení na dopravce

Přidáno 1. 8. 2016
Ilustrační foto
tisková zpráva

Hradec Králové – vedení Královéhradeckého kraje (KSČM+ČSSD) zadalo zajištění dotované linkové autobusové dopravy bez otevřené soutěže tzv. jednacím řízením bez uveřejnění. Vedení kraje uzavřený způsob výběrového řízení obhajuje časovou tísní a krajní naléhavostí. To se ovšem nelíbí opozičním zastupitelům.

„O nutnosti výběrového řízení na dopravce ví kraj mnoho let dopředu, způsob, kterým obhajují uzavřené výběrové řízení je minimálně alibistický. Tento postup může vést k mnohamilionové ztrátě,“ vysvětluje krajský zastupitel Pavel Bělobrádek, který na tiskové konferenci na celý případ novináře upozornil.

„Byli osloveni pouze stávající dopravci. Je tedy jasné, že to není žádná soutěž a dopravci nebudou mít motivaci snížit cenu. Tím se likviduje konkurenční prostředí. Každý odklad řádného výběrového řízení zhoršuje cestovní komfort pro občany a zvyšuje náklady kraje,“ dodává kandidát na hejtmana Vladimír Derner.
 

PhDr. Ing. Lukáš Janeček
krajský tajemník KDU-ČSL
kt.kralovehradecky@kdu.cz
603 295 789