KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Monitoring 2018 Lidovci si připomenou 50. výročí okupace Československa Týdnem svobody
Zpět

Lidovci si připomenou 50. výročí okupace Československa Týdnem svobody

Přidáno 15. 8. 2018
Ilustrační foto
tisková zpráva KDU-ČSL

KDU-ČSL plánuje v souvislosti s 50. výročím okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy tzv. Týden svobody. Aktivitami v týdnu od 20. srpna chceme připomenout veřejnosti, že svoboda slova, svobodná média a demokracie není nic samozřejmého.

Týden začne diskusním kulatým stolem s předními českými novináři a odborníky na téma: Co znamená svoboda slova?  Smyslem této akce je ukázat, že svoboda slova a svobodná média jsou nesmírně cenné, nesamozřejmé hodnoty a každá generace musí o tuto svobodu znovu zápasit, aby se ve společnosti neztratila.

Památku padlých si politici a členové KDU-ČSL připomenou ztišením u pomníčků po celé republice. V rozhovorech s pamětníky vzpomeneme nejen tragické srpnové události, ale budeme se věnovat i tématu masové emigrace našich občanů, normalizační represi, 20 letům okupace a konečně i historickému významu vstupu naší země do NATO a EU. Součástí týdne svobody budou tematicky zaměřené rozhovory s politiky, videa a také speciální infografika, která výročí propojí s aktuálními politickými událostmi doma i ve světě.
Cílem lidoveckého týdne svobody je také ukázat, že členství ČR v Evropské unii a NATO je pojistkou demokratického směřování naší země a upozornit veřejnost, že slovník i některé postupy současné vlády s podporou KSČM nebezpečně připomínají neblahé doby normalizace, která přišla po roce 1968.