KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Monitoring 2019 Královéhradecký kraj hledá nejlepší babičku roku
Zpět

Královéhradecký kraj hledá nejlepší babičku roku

Přidáno 30. 8. 2019
Ilustrační foto

Vyhlášením soutěže „Babička roku Královéhradeckého kraje 2019“ chce kraj podpořit mezigenerační vtahy ve společnosti a poukázat na aktivní život seniorů. Uzávěrka nominací je 30. září a krajské kolo soutěže se uskuteční 8. října 2019 v hradeckém Adalbertinu. Záštitu nad akcí převzal hejtman Jiří Štěpán a náměstek hejtmana Vladimír Derner.

„Pořádáním této akce chceme poděkovat všem babičkám a ocenit jejich nezastupitelnou roli při výchově další generace. Senioři patří do našeho světa, umí aktivně trávit svůj čas a troufám si tvrdit, že i ve vyšším věku mohou zazářit, ukázat svůj talent i kuráž. Člověk je svými dovednostmi jedinečný v každém věku,“ říká hejtman kraje Jiří Štěpán.

„Každý z nás určitě potkal několik lidí, kteří nás v životě ovlivnili, se kterými jsme rádi a na které celý život vzpomínáme. Z velké části to jsou právě babičky. Jejich role nabývá v dnešním uspěchaném světě daleko většího významu,“ doplňuje náměstek hejtmana Vladimír Derner odpovědný za oblast sociálních věcí. Dodává, že dítě potřebuje žít v pevném rodinném zázemí a právě babičky toto zázemí spoluutvářejí a posilují. Dobře vychované dítě, schopné pevných citových vazeb, je největším bohatstvím společnosti.

Královéhradecký kraj vyzývá rodinné příslušníky, aby nominovali svoji babičku do krajského kola. Své favoritky můžete přihlásit prostřednictvím přihlašovacího formuláře nebo na webu babickaroku.cz.Uzávěrka nominací krajského kola je 30. září 2019. Deset nejlepších babiček se zúčastní veřejného krajského kola v hradeckém Adalbertinu 8. října 2019.

Vítězka krajského kola postoupí do celorepublikového finále soutěže, které se koná 18. listopadu 2019 v Olomouci na výstavišti Flóra.

Autor: Mgr. Martina Svatoňová │Královéhradecký kraj │odbor kancelář hejtmana │tiskové oddělení